CELEBRATING SUMMER WITH 50% ON ALL POSTERS, USE VOUCHER SUMMER24, GRATIS VERZENDING VANAF €49

Milieubeleid

Milieubeleid

Het milieu is belangrijk voor Dear Sam. Al onze posters en prints worden gedrukt op papier dat is gecertificeerd door de FSC (Forest Stewardship Council) voor verantwoord bosbeheer en Het Europees Ecolabel. Onze drukkerijen zijn 100% klimaatneutraal en de productie van de posters voor Dear Sam is gecertificeerd met het Svanen milieulabel (vergelijkbaar met Het Europees Milieulabel). Al onze unieke verpakkingen zijn FSC MIX-gecertificeerd en mogen alleen bestaan uit een combinatie van gerecyclede materialen en/of materialen uit gecontroleerde bronnen (Controlled Wood). Bron: https://ic.fsc.org/en

Lees hieronder meer over het FSC en Het Europees Ecolabel.

//a.storyblok.com/f/56231/1000x668/eec6f907fa/paper-miljo-second.jpg

FSC MIX

Volgens de FSC-norm voor Controlled Wood mogen fabrikanten onder gecontroleerde omstandigheden FSC-gecertificeerd materiaal combineren met niet-gecertificeerd materiaal. Deze producten worden bestempeld als FSC Mix. Het MIX-label wordt ook gebruikt op producten die combinaties van gerecyclede materialen bevatten. De FSC-standaard voor Controlled Wood is een aanvulling op de FSC-traceerbaarheidsstandaard. De traceerbaarheidsstandaard bevat strikte regels over hoe en in hoeverre combineren mag plaatsvinden. Eén vereiste is dat het gecertificeerde materiaal afkomstig moet zijn uit gecontroleerde en acceptabele bronnen. Om dat aan te tonen wordt de Standard for Controlled Wood gebruikt.

Hout dat niet wordt geaccepteerd in producten met FSC-label (niet-aanvaardbare oorsprong):

  • Illegaal gekapt hout

  • Hout gekapt in strijd met traditionele en burgerrechten

  • Hout gekapt in bossen waar hoge instandhoudingswaarden worden bedreigd door beheeractiviteiten

  • Hout gekapt in bossen die worden omgezet van natuurlijk en semi-natuurlijk bos naar plantages of niet-bosgebruik

  • Hout uit bossen waarin genetisch gemodificeerde bomen zijn geplant

Bron: https://ic.fsc.org/en/what-is-fsc-certification/controlled-wood

//a.storyblok.com/f/56231/1000x668/7944ab62f1/paper-second-miljo-second.jpg

FSC voor verantwoorde bosbouw

Bosbouwcertificering volgens de FSC betekent dat de bebossing wordt beheerd volgens de principes en criteria van de FSC, zoals uiteengezet in de bosbouwnorm van FSC. FSC-gecertificeerde bosbouw houdt rekening met milieuwaarden en sociale overwegingen. Biodiversiteit, ecologisch waardevolle omgevingen en oude monumenten worden beschermd. Werknemers in de bosbouw moeten volgens afspraken veilige werkomstandigheden worden geboden. Een deskundig team houdt conform opdracht van de FSC rekening met sociale, economische en milieuoverwegingen.

Bron: FSC responsible forestry

loading
loading
loading
loading
loading